• Abacom Kft.

Az Online Járóbeteg Rendszer vezetők számára készül. Adatvédelmi szempontok miatt egyének adatait nem kezeljük, hanem operatív döntéselőkészítés céljából fontos szervezési, üzemeltetési információkhoz lehet hozzáférni online módon, internet használat esetén. Az elérhető adattartalom felhasználónévvel és jelszóval szűkíthető osztályra, szakmára, orvosra. (A képekre kattintva annak tartalma kinagyítható, a tesztrendszer kipróbálható a 'teszt' felhasználónévvel és 'teszt' jelszóval.)

A rendszer legnagyobb előnye, hogy minden táblázat és grafikon lekérdezéskor újra készül, nem kell külön feldolgozási funkciót indítani adatbeolvasás után és a lekérdezések szűkítő paramétereinek összeállításakor, amikor pl. egy illetékes vezető az adott szakma, rendelés, orvos, vagy vonzáskörzet szerinti grafikont, táblázatot szeretne látni.

Megoldható a szakmai rendszerben rögzített esetek azonnali feldolgozásával a percről percre bővülő adatbázis lekérdezés, de lehet havi, heti, napi adatbázis bővítés is az OEP számára készülő amb-amk állományok feldolgozásával.

Az első mellékelt képernyő-tartalom összes válogatási paramétere kombinálható.

A paraméterek beállítása után lehet grafikont, táblázatot, térképet kérni, a megjelenő képek menthetők, nyomtathatók.

A rendszerünket használó partnerek adataiból szakma szerint válogatott viszonyítási alapot készitünk, ami azonnali adatfeltöltés esetén a lehetséges leggyorsabb visszajelzést tudja biztosítani! A viszonyítási alap megjelenik az adatok és mutatók havi-napi grafikonjain, de a BNO-nkénti kódolási szokások vizsgálatakor is.

A táblázatokat excel formátumban is lehet kérni, de nyomtatható fájl is készíthető. A grafikonok időskálája kiemelhető, nagyítható, így a finobabb részletek is vizsgálhatók.

A grafikonok minden szokásos információígényt tartalmaznak, de megrendelhető más, speciális ígényeket kielégitő változat is.

Lehet kérni havonként a TVK hó közben alakuló időarányos teljesítésére vonatkozó napi adatokat tartalmazó táblázatot és grafikont, ami folyamatos adatbővülés lehetősége mellett lehet hasznos. Be lehet állítani az egyes osztályok havi bevételi tervét, aminek nem kell feltétlenül megegyezni az osztályonként a pontarányos TVK-val, de az osztályok tervének összesenjét be lehet állítani TVK szintre is.

Az óránkénti munkaidő terhelést mutató hónap-nap-óra kereszttábl esetszámmal, pont-termeléssel, pont/eset mutatóval a szűkítő paraméterek használata esetén jól lehet orvosi, vagy területi esetfelmérésre használni.

 

A BNO-nként adható és a partnerek gyakorlatában is előforduló WHO-kódok lekérdezhetők szakmánként, rendelésenként (hibaszűréssel), de lekérdezhető a szakmai rendeléseken előfordult BNO gyakoriság is, ami miatt a viszonyítási alapnál előfordult BNO-kal összevetve elemezhető a rendelések betegösszetétele.

Jó lehetőséget biztosít a jelentések hibaellenőrzése (TAJ ellenőrzés nélkül), ami miatt rá lehet mutatni a szisztematikus hibákra. A hibaellenőrzés a megjelenés után, azonnal a rendszer részévé válik.